Internethufter Bert Brussen bindt in

Standaard

Goed te zien dat protesten van fatsoensrakkers soms toch ook effect scoren. Zélfs bij notoire zelfverklaarde internethufters als Bert Brussen. Ooit kreeg ik wat woorden met Bert toen ik hem van zinloos verbaal geweld beschuldigde omdat hij zijn reageerder Snebbert alle ruimte gaf om iemand (geheel onterecht) met naam en toenaam door het slijk te halen. Het ging om een heel gewone Twitteraar die het gewaagd had iets kritisch over Bert te tweeten.  Een innocent bystander. Brussen, op dat moment behoorlijk paranoïde en gestresst in verband met zijn verhoor door het OM wegens een zogenaamde dreigtweet, citeerde met een screenshot de twitteraar en liet daarna zijn meute reageerders op hem los. Toen het te schofterig werd, riep ik iets in de richting van ‘kappen nou’. Dat had ik beter niet kunnen doen.

Enfin, van het een kwam het ander, wat culmineerde in Bert die hevig tegen mij te keer ging. Niet fijn. Toch is het allemaal niet voor niets geweest, want Bert is de laatste tijd beduidend terughoudender geworden. Zijn aanvallen op hem onwelvallige reageerders zijn minder gewelddadig en hij verbiedt zelfs het met naam en toenaam besmeuren van personen op zijn blog. Kijk maar. Hier roep Bert in een ‘Edit’ vaste reageerder Snebbert tot de orde:

En hier een screenshot bij het desbetreffende verontwaardigde artikel. Brussen heeft zelfs het gezicht en de naam van de door hem aangevallen persoon onherkenbaar gemaakt. Totaal overbodig, want het betreft gewoon een screen shot van een openbare reactie op Joop.nl. Maar wel tekenend voor de nieuwe voorzichtigheid op het shockblog van Brussen.

screenshot van door bert brussen onherkenbaar gemaakte joop-reageerder

Brussen bindt in

Kortom, dat gaat de goede kant op. Het onfatsoen neemt af. ‘Kappen nou!’ roepen maakt je misschien niet populair in de kringen van de Nieuwe Hufters, het helpt wél.

Overigens wil ik graag gezegd hebben dat ik het allerminst eens ben met de desbetreffende Joop-reageerder. “Het beste wat Wilders kan overkomen is de dood van Wilders door de hand van een schizofrene jongeman” is een schandalig foute opmerking die voorbij gaat aan het feit dat Wilders – hoe abject je zijn ideeën ook moge vinden – net zo min verdient te sterven voor zijn denkbeelden als Theo van Gogh of Pim Fortuyn. Soeterbroek ging te ver met zijn cartoon, en deze reageerder moet zich realiseren dat hij zich met dit soort taal op dezelfde lijn zet als de PVV-haatzaaiers die hij kennelijk zo verfoeit. Hij is gewoon een linkse hufter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s