Geenstijl-hufters beschadigen Francisco van Jole

Standaard

En ja hoor, het is de hufters van GeenStijl weer gelukt. Met een artikel onder de kop: “Opiniesite VARA jat artikelen uit landelijk dagblad”. Een deels uit de duim gezogen en deels uit zijn verband gerukt relaas over Francisco van Jole en Joop.nl, die artikelen zouden hebben gestolen van de Volkskrant. Waarbij GeenStijl net doet of ze niet weten dat het een heel gewone praktijk is om eerder in een krant geplaatste artikelen op verzoek van of in overleg met de auteur op te nemen op het weblog.

Het stuk van Johnny Quid is een bewuste beschadigingsactie. Welbeschouwd is het zelfs laster want Johnny Quid (pseudoniem van Matthijs van den Beukel) beschuldigt Joop.nl van plagiaat: een strafbaar feit.

Jeauleau moet deaud
Het Jolobashen past naadloos in de stalker-achtige aandacht die GeenStijl al jarenlang voor Van Jole aan de dag legt. Dat ging zelfs zo ver dat bij de aankondiging van de door Van Jole nieuw op te richten site Joop.nl een aantal GeenStijl-vrienden onder aanvoering van Bert Brussen zijn gestart met anti-Joop-site DeJaap.nl. En nog steeds laat Bert Brussen geen gelegenheid voorbij gaan om zijn aartsvijand Van Jole te stalken. Schrijft iemand ergens wat negatiefs over Francisco, zoals Gerrit Komrij dat deed met zijn column tegen het e-book? Brussen komt er direct overheen met een triomfantelijk: “Gerrit Komrij SLOOPT Francisco van Jole”.  Heeft Van Jole een onbetekende ruzie met een andere journalist? Bert Brussen grijpt meteen de gelegenheid voor een artikel vol insinuaties.  Het onfrisse aan de aanpak van Brussen is dat hij daarbij telkens uithaalt naar de werkgever van Van Jole, de VARA. En niet terugdeinst voor oproepen om Van Jole te wippen:

“Hoe lang nog blijven de (…) Vara-leden dit soort leugenaars en lasteraars financieren?”“Weten de BNN-leden al dat ze straks meebetalen aan deze onwaarschijnlijke en rancuneuze haat en leugens?”

Die oproepen om van Jole aan de kant te zetten, passen trouwens in een oude traditie. Zo blijkt dat Bert Brussen al in 2010 mogelijke werkgevers van Van Jole unverfroren oproept hem vooral niet in te huren.

“Alleen heeft u in uw archaïsche oogkleppenwijsheid besloten de niet meer ter zaken doende halve gare internetgoeroe Francisco van Jole als debatleider te laten optreden. Daarover wil ik toch even bij u reclameren meneer en/of mevrouw Windesheim, want dat kan dus écht niet.”

Pure broodroof, waarschijnlijk geworteld in peilloze afgunst omdat Van jole wél onderhoudend en gevat overkomt op televisie en voor een zaaltje, terwijl de autistisch aandoende Brussen telkens weer vervalt in monotoon gehakkel, schichtig wegkijken en zenuwachtige verontschuldigende lachjes waarmee hij lijkt te willen zeggen: ‘vergeef me, het is niet goed, ik weet het zelf ook”.

Om te ontdekken hoe diep de Jole-haat geworteld is bij de verschillende rechts-populistische sites, hieronder enkele links. Graas wat rond en laat je onaangenaam verrassen door de nietsontziende, blinde vernietigingsdrang die uit de artikelen spreekt:

GeenStijl over Francisco van Jole

Bert Brussen over Francisco van Jole

DeJaap over Francisco van Jole

Om af te sluiten met een koekje van eigen deeg: Ik begrijp niet dat er nog bedrijven zijn die willen adverteren in het platte, rioolgasverspreidende, verzengende haat-umfeld van DeJaap, GeenStijl en bbrussen.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s