Brekend! GeenStijl eist respect voor de doden

Standaard

De vrienden van GeenStijl gaan als een kring van vertrouwen om Bart Nijman heen staan, nu deze door fatsoensrakkers aangevallen wordt wegens zijn artikel waarin hij handenwrijvend constateert dat prins Friso de ideale orgaandonor is. “Jong, fysiek gezond en hersendood maar met een volledig intacte verpakking die bovendien een tijdje koud gelegen heeft.” De formulering getuigt van een totaal gebrek aan empathie. Ik weet niet hoe Nijman is opgevoed, maar zo praat je niet over iemand van wie je net gehoord hebt dat hij waarschijnlijk zijn leven heeft verloren. Prins of geen prins, deze vader van twee kindjes verdient beter. Datzelfde geldt voor zijn familie. Want die krijgt ook een sneer: “ de prins kan met zijn kroonjuwelen het leven van nog minstens vier anderen redden en dat is een grotere bijdrage aan de samenleving dan de rest van de familie ooit geleverd heeft.” Mag ik dat een opgestoken middelvinger naar de nabestaanden noemen?

Ik maak me druk om dit soort schopacties tegen mensen die niks terug kunnen en mogen zeggen. Ik vind het hufterig. Maar dat mag ik niet zeggen van de hufters, want dan ben je een ‘moraalmietje’ en word je afgebrand door de roze voorvechters van de vrijheid van meningsuiting. Zij treden hard op tegen elk geheven wijsvingertje.

Maar wacht… was er niet iets vergelijkbaars aan de hand, een jaar geleden? Zeker, ik heb het opgezocht. Op 25 juni 2011 was er op GeenStijl wat te doen over een groepje 11-jarige marrokkaantjes, die “Joden” riepen en hun middelvinger opstaken naar een begrafenisstoet. Heel GeenStijl sprak schande van dit enorme gebrek aan respect jegens de arme nabestaanden.

“Stond u als 11-jarige ook te schelden op willekeurige nabestaanden? Stak u toen ook uw middelvinger op? En de hamvraag: had u toen al voldoende moreel besef over dood en rouw om verantwoordelijk te mogen worden gehouden voor kwetsend gedrag?”

De anonieme (jawel!) ‘Redactie’ schrijft: “

Wtf? Is zelfs het beschimpen van lijken nog niet voldoende om voor één keer in je leven eens af te stappen van die weerzinwekkende “maar wij hebben ook schuld hoor, dus weg met ons” bescheten Hollandsche kudtmentaliteit die dit land nu al zo lang teistert?”

En zo gaat het nog even door, in een discussie over de leeftijd van de jochies (lagere school!) en of dat nu wel of geen excuus mag zijn voor hun respectloze gedrag tegen de droevige nabestaanden. Conclusie? Nee, dat is geen excuus.

“Denk er goed om hoor, dit land is het Marokkaanse prinsjesgedrag onderhand spuug- en spuugzat. C’est ça!”

Ik ga hier geen link plaatsen. Te veel eer. Wel wil ik graag eindigen met twee  commentaren onder het artikel over de respectloze 11-jarigen:

“Prima stuk en volledig mee eens. Toon zelf eerst maar eens respect voor onze cultuur voor je überhauptt respect wil krijgen voor woestijn cultuur”
“Soms moet je je voeten in het zand zetten. Dit is een goed moment. Zelf zou ik het woord ‘piëteit’ geintroduceerd hebben.”

Juist, ja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s