Boek Bert Brussen!

Standaard

Ik roep hierbij alle opdrachtgevers in de journalistiek en commerciële communicatie op om zo snel mogelijk de toppublicist Bert Brussen in te huren. Doe het, mensen! Boek Bert Brussen! Laat hem opdraven voor een lezing over internet en moraliteit, huur hem in als olijke gangmaker op een Tweet-up-feestje of als intelligent met kwinkslagen strooiende moderator van een debatavond. Laat hem reclameteksten schrijven, hilarische columns en doorwrochte artikelen. Betaal hem voor dit alles belachelijk hoge bedragen, zodat hij elke avond kan gaan zuipen, duur uit eten gaan en naar de strakste hoeren met het grootste uithoudingsvermogen. Hou Bert in Godsnaam bezig! Dan heeft hij tenminste geen tijd meer voor dit soort sneue beschadigingsacties.

Bert Brussen schoffelt Jeroen Mirck onderuitQue?

Dat zit zo. Zeg één keer iets onaardigs over Bert Brussen – zelfs al doe je dat als gematigd-ironische reactie op een denigrerend en rancuneus Brusseniaans schotschrift vol uit de lucht gegrepen beschuldigingen, verdachtmakingen en ad hominem beledigingen – en hij zal je voor de rest van je leven als een bloedhond achtervolgen.

De ziekelijke rancune van Bert Brussen kwam deze week weer eens aan het dfaglicht, toen Brussenmaatje Bas Paternotte met enig leedvermaak op Twitter opmerkte dat journalist, medeoprichter van Joop.nl en D66-bestuurder Jeroen Mirck niet op de kandidatenlijst van Tweede-Kamerleden van zijn partij was gezet. Brussen was er als de kippen bij om de door D66 gepasseerde Mirck wat trappen na te geven. In bovenstaande snelle serie Tweets probeerde Brussen aan te tonen dat Jeroen Mirck sowieso ongeschikt is voor een bestuurlijke functie. Bert Brussen leverde daarvoor een aantal – ahum – keiharde bewijzen: links naar diverse vlammende anti-Mirckstukjes van eh, Bert Brussen en Bert Brussen z’n vriendjes.

Voor de zoveelste keer zaagt Bert kraaiend van plezier aan de stoelpoten van Mirck. Deze jongste oprisping van Brussen’s niet aflatende anti-Mirck-campagne is een regelrechte aanval op diens integriteit, met als doel hem te dwarsbomen in zijn ambities. Want mensen die ooit een vraagteken zetten of een kanttekening plaatsten bij de genialiteit van Bert Brussen moeten verboden worden. Monddood gemaakt en elke kans op een politieke of maatschappelijke carrière ontzegd. Mirck mag Brussen’s kwaliteiten als journalist niet openlijk in twijfel trekken. Brussen mag Mirck wel zwart maken. Net zoals hij dat steevast met Francisco van Jole doet. Suggestieve halve waarheden en verdraaide feiten verspreiden, inclusief het benoemen van hun clubs en werkgevers.

Dus nogmaals, mensen: Boek Bert Brussen! Doe het nu, voordat dit internetfenomeen helemáál onbetaalbaar wordt. Neem contact op met zijn impressario en plemp zijn agenda helemaal vol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s