Marokkaanse en Algerijnse hufters en klootzakken

Standaard

Mijn dochter is net 15 en bloedmooi. Dat zie je wel vaker met die half-om-halfbloedjes. Het is natuurlijk leuk om een mooie dochter te hebben. Ik ben een trotse vader. Maar het heeft ook zijn nadelen. Zo krijgt ze nogal veel aandacht van jongens. En soms zijn die jongens nét een beetje te oud voor leuk. Natuurlijk, zij vindt het reuze interessant als een achttienjarig vriendje van haar grote broer haar aandacht schenkt. Maar als diezelfde jongen haar probeert over te halen zich uit te kleden voor de webcam, is voor mij de lol er wel een beetje af. Mooie meisjes zijn kwetsbaar, hoe je het ook wendt of keert.

Aanhoudende Noord-Afrikaan
Een paar weken terug had ze een afspraak met een vriendje in ‘de grote stad’ Chalon-sur-Saône. Ze hadden in een parkje afgesproken, waar hij zijn skate-skills wilden showen. Helaas kwam de vriend een half uur te laat en werd mijn dochter gedurende die tijd lastig gevallen door een vasthoudende Noord-Afrikaan. Waarschijnlijk een Algerijn, want daar zijn er hier veel van. Maar het had ook een Marokkaan kunnen zijn. Ondanks dat ze hem zo veel mogelijk negeerde en met éénlettergrepige woorden (vooral ‘non’) antwoordde, bleef hij zeuren om haar telefoonnummer, en waarom dan niet en had ze iets tegen buitenlanders enzovoort enzovoort. Zelfs toen ze hem had gezegd dat ze pas 15 was, en geen vriend wilde, bleef hij doorgaan. Verder niks gebeurd, en toen haar vrienden kwamen, krastte de ‘versierder’ op, maar ze had het wel zeer onaangenaam gevonden.

Non = nee
Mijn vrouw vindt dat dochterlief minder make-up op moet en ik geef toe dat de korte shorts die ze draagt haar ook niet echt jonger doen lijken, maar het blijft háár keuze. Ze had zich leuk aangekleed voor die andere jongens. En zo’n lul die aan haar kop blijft zeuren moet gewoon leren dat ‘non’ nee betekent en dat je een meisje dat duidelijk geen zin in contact heeft gewoon met rust moet laten. Zeker op die leeftijd.

Hoer, slet en teef
Kortom, ik herkende de frustratie van de vrouwen in de veelbesproken documentaire ‘Femme de la rue’ van Sofie Peeters. Over hitsige, sissende en ‘lekker kontje’ roepende allochtonen die als ze nul op het rekest krijgen gefrustreerd overstappen op beledigingen: ‘Putasse’, ‘salope’ en ‘chienne’ (Hoer, slet en teef). Wát een hufters. Wát een klootzakken. Hebben ze dan geen greintje fatsoen in hun donder? Hebben ze geen opvoeding genoten?

Wij zijn zo niet (meer). Toch?
Nee, deze mannen zijn niet zo goed opgevoed zoals wij westerse mannen. Wij hebben van onze moeders en vriendinnen geleerd onze meer basale gevoelens te kanaliseren en vrouwen met respect te behandelen. Het gaat nog wel eens mis. Bij vrijgrage meisjes en succesvolle vrouwen wordt nog wel eens een ‘sletje’ of ‘omhooggeneukte hoer’ uit de kast getrokken. En er schijnen op de werkvloer regelmatig machtspelletje gespeeld te worden, met misbruik tot gevolg. Maar dat zijn tegenwoordig gelukkig uitzonderingen. Toch? Nee, vergeleken bij ons hebben deze allochtone mannen duidelijk een gebrek aan opvoeding. Misschien zijn er niet voldoende sterke vrouwen in hun directe omgeving, van wie ze kunnen leren dat die meisjes op straat ook iemands vrouw, vriendin of dochter zijn.

Macho groepscultuur
Wat me opviel in de documentaire is dat het lijkt of de mannen tegen elkaar opbieden. Als Sofie ze op de man af vraagt waarom ze dit doen, worden ze lacherig. Dan is hun gedrag ineens bedoeld als compliment. Het is echter vooral machogedrag. Alphamannetje spelen als er vrouwtjes in de buurt zijn. Het is in die kringen kennelijk ‘bon ton’ om meisjes te vernederen, en dat is op geen enkele manier goed te praten. Mannen die dit gedrag vertonen – of het nu onder groepsdruk is of individueel – zijn achterlijke, onopgevoede hufters en klootzakken.

Wat gaan we ondernemen?
Het wordt hoog tijd dat ze net als de westerse man die ontwikkeling door gaan maken en leren dat dit echt niet kan. Dat zal niet zo makkelijk zijn, want qua omgangsvormen en machtsverhoudingen tussen de sexen lopen ze lichtjaren op ons achter. Wellicht dat straks als de jonge islamitische vrouwen van nu – beduidend beter opgeleid dan hun straathangende broertjes – een nieuwe generatie kinderen gaan opvoeden. Maar dat duurt nog wel erg lang. Te lang, wat mij betreft. Ik weet eigenlijk niet goed wat je er tegen moet doen. Sowieso het gesprek aan gaan, lijkt me. Wat dat betreft heeft Sofie Peeters mooi werk geleverd, want er wordt nu in ieder geval over gepraat. Het probleem ligt eindelijk, letterlijk, op straat.

Tijd voor wat minder nodeloos kwetsen?
Nu we toch bezig zijn met hufterstreken bespreekbar te maken, kunnen we misschien meteen wat doen aan de sexistische huftercultuur op internet. Want wat daar gebeurt, met name onder de primair reagerende bezoekers bij typische onderbuikposts op blogs als Geen Stijl, is weinig anders dan in de achterbuurten van Brussel. In een artikel over de documentaire huilden vele reaguurders verontwaardigd over de ten hemel schreiende hufterigheid van de allochtonen in Brussel. Schande! Maar bij andere topics op GeenStijl vinden exact dezelfde sexistische verbale verkrachtingen plaats en worden keurige, bekende en onbekende vrouwen en meisjes online, dus voor een duizendkoppig publiek, voor hoer en slet uitgemaakt. Met als toppunt van collectieve hufterhumor het even populaire als denigrerende zinnetje: “Ik zou haar doen.”

Kom op, mannen, kappen nou!

Volgende »

  1. Heb je nog steeds niet in de gaten dat de multiculturele samenleving is mislukt? Kansloos. Het werkt nergens in de wereld. Ga zelf maar kijken. Er kan in een land maar 1 heersende cultuur en taal zijn.
    België met zijn taalstrijd is een sprekend voorbeeld. Na 150 jaar zijn ze er daar nog niet uit.

  2. Pingback: Sissen naar meisjes op straat is héél erg, volgens GeenStijl « Hufterhunter.

  3. Hebben ze dan geen greintje fatsoen in hun donder? Hebben ze geen opvoeding genoten?

    Nee want “hun papa” doet dat ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s