Hollandse Hufters hypocriet?

Standaard

Ik heb lang zitten dubben of ik hier aandacht aan wil besteden. Ik kan toch niet mijn eigen kamp gaan zitten aanvallen? De vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden. Toch? Neen. Als zelfverklaard hufter-hunter moet je consequent zijn en je hart volgen. En het zit me niet lekker, van die Hollandse Hufters. Ik vind het hypocriet dat ze anderen veroordelen voor iets dat ze zelf ook doen. Elders op dit blog val ik Bert Brussen aan omdat die klaagt over ‘laffe anoniempjes’, terwijl hij zelf op zijn blog anonieme bezoekers de ruimte biedt voor hun haatcampagnes. Ik kan dus niet anders dan óók de Hollandse Hufters aanvallen op hetzelfde ‘vergrijp’.

De Hollandse Hufters beginnen hun blog met een soort uitleg van hun anonimiteit. Ze vertellen dat ze bedreigd werden om hun antiGeenStijlartikeltjes. En toen viel hun mailaccount in handen van derden:

14 februari 2012
Voor de huidige gebruiker van het email-account zijn wij niet meer anoniem. Hierdoor krijgen de eerdergenoemde bedreigingen een nogal ander gewicht. Wat te doen? Ten eerste zijn we beide van provider veranderd. Ten tweede gaan we verder op dit blog, maar nu zonder de mogelijkheid om contact op te nemen of reacties achter te laten.

Kortom, we gaan door, maar onder de schuilnamen Wiggers en Bloksma.

15 februari 2012
Inmiddels begrijpen wij dat virtuele bedreigingen volkomen normaal zijn. Je moet daar niet over zeuren, zo gaat dat nu eenmaal. Anonieme hufterige lafbekjes hebben het voor het zeggen in Nederland, zij mogen ongehinderd hun gang gaan. Wiggers & Bloksma gaan de online hufters onder de loep nemen en zij gaan die anonieme lafbekjes een gezicht geven. Dat ze later niet zeggen dat het maar een geintje was. Dat ze dat nooit gezegd of geschreven hebben. Dat het uit zijn verband is gerukt. Wiggers & Bloksma gaan tegengas geven.

Wiggers en Bloksma scharen zich onder de anonieme lafbekjes. Dan kunnen ze immers ongehinderd hun gang gaan. Dat is prima. Een keuze. Maar dan moet je niet je blog vullen met artikelen waarin je de anonieme GeenStijl-redacteuren uit de kast trekt. En dat doen de Hollandse Hufters wél. Ze schrijven (lezenswaardige en goed onderbouwde) stukken over de ware identiteit en de carrière van Johnny Quid, Pritt Stift, Van Rossem en hoe al die andere GS-coryfeeën ook mogen heten. Ook niks mis mee, want het gaat om biografieën van bekende bloggers, samengesteld uit publieke bronnen, er valt geen onvertogen woord en er staan geen adresgegevens in. Maar als het openbaren van ware identiteiten je handelsmerk is, moet je zelf niet krampachtig buiten schot willen blijven!

Telkens weer betonen de anonieme W&B hun minachting voor anonieme reaguurders. Een bloemlezing:

18 februari
Ten derde lijkt het internet aantrekkelijk voor rechts vanwege de vermeende anonimiteit. Met die anonimiteit denkt men zich aan uitleg en verantwoording te kunnen onttrekken. Geniepig vanachter de vitrages en de luxaflex.

Tja.

15 augustus
Bert Brussen (1975) heeft enige tijd voor Geenstijl geschreven (onder het nogal valse alias LucasDeLinkseLul) maar werd al snel ontmaskerd en deed daarna geen moeite meer om zijn identiteit te verhullen. Daar heb ik respect voor, in tegenstelling tot al die zielige mietjes op de redactie van Geenstijl. Bert heeft zijn toon daarna niet veranderd, Bert staat voor zijn overtuigingen, Bert heeft lef.

En Wiggers en Bloksma dus kennelijk niet. Als je respect hebt voor Bert Brussen omdat die zich niet verstopt, volg dan alsjeblieft zijn voorbeeld!

16 augustus
Het gaat weer fijn op de social media en op de rechtse blogs. Lekker anoniem twitteren dat die “rifapen” moeten opdonderen, “terug naar de geit”, “stelletje geitenneukers”, “die kanslozen uit verweggistan”. 

En daar dan weer lekker anoniem over bloggen. Kom op, W&B, kom uit de kast. Doe als de door jullie zo bewonderde Peter Breedveld, die de roze horde met open vizier tegemoet treedt. Wees trouw aan je eigen overtuiging. Ga als een echte vent achter je woorden staan, waardoor ze veel meer impact krijgen.

Als je écht niet tegen de hitte kan, blijf dan uit de keuken.

 

Advertenties

Eén reactie »

  1. Pingback: Nieuwe smeerpijperij bij Bert Brussen | Hufterhunter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s