De vuile oorlog van Marck ‘Pritt’ Burema

Standaard

Afgelopen week voerde Greenpeace actie bij Shell pompstations, om aandacht te vragen voor en te protesteren tegen de risicovolle olieboringen van Shell in het poolgebied. De actievoerders ketenden vulpistolen aan elkaar vast, zodat tanken onmogelijk werd. Deze acties werden afgelopen vrijdag (14 september) opgeschort omdat Shell in een kort geding de rechter heeft gevraagd de acties te verbieden. Tot zover niks aan de hand in de dans der milieumachten. Maar ook de nieuwe hufters willen graag een duit in het zakje doen. Marck Burema (Pritt Stift van GeenStijl) is tegen alles wat zelfs maar links ruikt. En dus ook tegen Greenpeace. Daarom plaatste Marck de volgende tweet:

Nou weet iedereen wel dat nieuws uit de pan van Burema per definitie rechtspopulistisch gekleurd is. Maar deze tweet, met al zijn details (gehandicapt, bewusteloos, zoontje, 3), lijkt akelig realistisch, en leverde dan ook meteen maar liefst 185 retweets op. Plus verontwaardigde commentaren van erkend kleuterbeschermer Henk Bres. Heel Twitter stond op zijn achterste benen. Die onverantwoordelijke rotzakken van Greenpeace ook! Het was een schande. Maar wat blijkt…

Het was gewoon gelogen. Kennelijk vindt Marck Burema het geen probleem om gehandicapte kinderen te misbruiken in zijn smerige, lasterlijke oorlog tegen Greenpeace. Deze organisatie mag zich soms impopulair maken bij autorijdend en maatschappelijk onverantwoord ondernemend Nederland, het is wel een club die met de beste bedoelingen strijdt voor een gezonde toekomst van álle kinderen. Twitteraar @Pritt heeft 25.000 volgers en is veelgelezen redacteur op GeenStijl.nl. Daarmee heeft hij een belangrijke invloed op het publiek debat. Met dit soort laaghartige acties schaadt hij bewust de geloofwaardigheid en het imago van Greepeace. Hiermee maakt rechtse opinieterrorist Marck Burema zich mede schuldig aan de dood van alle kinderen die in de toekomst nog zullen sterven als gevolg van vervuilende industrieën. Of, zoals Marck het zelf waarschijnlijk zou formuleren: “Miljoenen kinderen sterven door liegtweet van @Pritt”.

Volgende »

 1. Pingback: Krapuul | De vuile oorlog van Marck ‘Pritt’ Burema

 2. Maar het was dus wel degelijk mogelijk. Dat is dus het hele punt wat er gemaakt wordt. Maar omdat Burema het zegt is het fout volgens de heer Hak.

  Het is een feit dat dit een gevaarlijke situatie op had kunnen leveren, simpel. Daar wordt door moraalridder Hak compleet aan voorbij gegaan. Het roze van GeenStijl werkt inmiddels als een rode lap op een stier.

 3. Marck Burema schrijft niet dat het mogelijk is, hij schrijft dat het gebeurd is. Met allerlei details die het echt doen lijken. Hoe groot is de kans dat iemand op weg naar een ziekenhuis zonder benzine komt te staan? Hoe groot is de kans dat iemand met een bewusteloos kind in de auto op weg naar het ziekenhuis nog even gaat tanken?

  Je kunt wel van alles verzinnen wat er fout kan gaan bij een protestactie. Of bij om het even welke andere handeling. Ik kan ook wel tweeten: “Marck Burema (@Pritt van GeenStijl) rijdt tijdens verhuizing met gehuurd busje bij het achteruit inparkeren een kind in een rolstoel dood.”
  Dat is weliswaar niet gebeurd, maar het had kunnen gebeuren, want Marck Burema ging verhuizen en zo’n busje heeft een grote dode hoek, dus je weet maar nooit. Hij nam toch het nodige risico toen hij achter het stuur ging zitten. Het is een feit dat dit een gevaarlijke situatie op had kunnen leveren, simpel.

  De tweet van Marck Burema is doodgewone laster, louter bedoeld om Greenpeace zwart te maken. Verachtelijk.

  • Het spijt me Wim! Gewoonlijk doen wij een diepgaand onderzoek aan de hand van iemands mailadres en IP-nummer om uit te vinden of een reageerder/ster zich niet voor een ander uitgeeft. Aan de andere kant is het natuurlijk niet denkbeeldig dat er meer dan één Wim Heitinga is. Het is een naam die je wel vaker ziet opduiken. Wellicht een familielid? Een doodgewaande neef? Een ondergeschoven bastaardbroer? Je weet het niet, uiteindelijk. Hoe dan ook, we gaan er in het vervolg extra streng op letten.

 4. Sorry hoor. Maar die Wim Heitinga’s hierboven zijn niet de echte Wim Heitinga. Gaat dat gedoe nou weer van voor af aan beginnen? En jij doet nog een beetje lollig lopen doen ook, over verdwenen neven en weet ik niet wat. Weet je wel dat je volgens de privacy wetgeving helemaal niet met ip adressen mag werken, en ze al helemaal niet mag bewaren?

  En terwijl je zegt het toch te doen, zie ik hierboven TWEE Wim Heitinga’s die de echte niet zijn. Hoe kan dat nou?

  Kan ik ergens een klacht indienen?

 5. Had hem ook gelezen die Tweet van Pritt, maar dacht meteen dat heeft hij verzonnen, als publiciteitsstunt. Om nog maar eens verder te nuanceren. Greenpeace zit er ook wel eens naast bijvoorbeeld met het afzinken van die Brent Spar. Brent waar heb ik die naam meer gehoord vandaag?

 6. Pingback: De wraak van Marck Burema « Hufterhunter.

 7. Pingback: PowNews wil Nederland zo kapot mogelijk maken (want kijkcijfers) | Hufterhunter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s