Bas Vlugt zwicht voor intimidatie van Bert Brussen

Standaard

Mediapressie is dé modus operandi van hufters uit de GeenStijl-hoek. Leest Naema Tahir op TV een kritische column voor over hufterjournalistiek? Mag niet! Stuur een cameraploeg bij haar langs. Schrijft Jeroen Mirck een boek over hoe om te gaan met hufterjournalisten? Mag niet! Overval hem thuis met draaiende camera. Maakt een GeenStijl-kritische columnist als Peter Breedveld een foute grap over een héél ander onderwerp? Mag niet! Sleep hem voor de camera en probeer hem belachelijk te maken. Schrijft Francisco van Jole kritisch over GeenStijl en richt hij het linkse Joop.nl op? Mag niet! Start de antisite Dejaap.nl en grijp elke gelegenheid aan om Jole en diens werkgevers belachelijk te maken. Dood aan de Vara! Mag niet! Dood aan D66! Mag niet! Dood aan het fatsoen! Mag niet! Leve de hufterigheid! Moet!

De intimiderende aanpak van Bert Brussen
Deze week weer een mooi voorbeeld van de manier waarop hufters met intimidatie hun zin krijgen. Ik schreef er al eerder over:  Bert Brussen schreef een terreurstuk tegen Bas Vlugt, de eigenaar van NederlandsMedianetwerk.nl, omdat deze mij een podium zou hebben gegeven voor ‘haat en laster’ (in werkelijkheid een kritisch maar keurig artikel, kijk maar). Bas Vlugt mailde Brussen en vroeg hem het scheldstuk te verwijderen, omdat het slecht zou zijn voor zijn reputatie. Logisch, bij Google kwam je de kop: ‘Bas Vlugt, misschien wel de slechtste communicatieprofessional ooit!’ overal tegen.

Brussen poetst nooit
Maar Bas had kunnen weten dat zijn verzoek aan dovemansoren gericht was. Artikelen verwijderen, dat is een doodzonde in blogland. Persbreidel! Geschiedenisvervalsing! Dat doet Brussen NOOIT. Eens geschreven blijft geschreven. Ga maar lekker deaud! Bert antwoordde met een nieuw relaas druipend van het leedvermaak, [UPDATE: inmiddels ook verwijderd. Gelukkig hebben we de foto’s nog] benadrukkend dat Bas het helemaal aan zichzelf te wijten had. Bert schreef:

“Bas Vlugt, je bent niet alleen een intens slecht haatdragend mens, uiteraard en vanzelfsprekend vermomd als betrokken, linkse, fatsoenlijke jongen die gek is op ontwikkelingshulp in de Derde Wereld, je bent ook nog eens ontstellend dom. Niet alleen ben jij er voor verantwoordelijk dat een gevaarlijke obsessieve gek een podium kreeg en zich mede daardoor gemotiveerd voelde door te gaan met zijn gestoorde en slopende werk, je bent er mede voor verantwoordelijk dat een periode in mijn leven grondig is verziekt, op alle mogelijk vlakken. En dat wist je, want ik had je er uitvoerig over gemaild. Alleen weigerde je toen te antwoorden. En dat Bas Vlugt, ga ik NOOIT vergeten. Jij betrokken, verschillige, keurige, linkse fatsoenlijke gezinsman. Je masker mag af Bas. Je onderbuik rommelt. Is het geen lekker gevoel?”

Bert zet Bas onder druk
Kortom, het verwijderverzoek van Bas was volledig kansloos. Tenzij… tenzij natuurlijk Vlugt mijn kritische column (overigens op initiatief van Bas op NederlandsMedianetwerk.nl geplaatst!) zou verwijderen. En zo geschiedde. Bas koos eieren voor zijn  geld. Hij verwijderde niet alleen mijn artikel, maar álle kritiek op Bert Brussen. Inclusief de door Bas zelf gepubliceerde huilmail van Brussen onder de titel “Hé, wat leuk! Een bericht van… Bert Brussen”

Een brief waarin Bert met een rechtszaak dreigde naar aanleiding van mijn ‘haat en laster’. Typisch Bert Brussen. Als iemand ergens iets kritisch over je schrijft, dan dreig je niet de schrijver maar het medium met gerechtelijke stappen en publiceer je een beledigend en smadelijk stuk tegen de eigenaar van de site. Met diens naam en een diskwalificatie in de kopregel, voor optimaal Google-effect. Daar heeft die site-eigenaar last van. Dus een volgend keer kijkt die wel uit om een podium te bieden aan mensen met kritiek op Bert Brussen.

Het zijn stazimethoden, maar het werkt klaarblijkelijk. Ook Bas Vlugt wilde verlost zijn van de intimiderende praktijken van Bert. Hij gaf Brussen zijn zin.

Mijn kritiek op Brussen is niet meer te vinden op Nederlandsmedianetwerk. Bas heeft het gewist. Weggegooid. Ausradiert. Zonder enig overleg met mij, de auteur. Omgekeerd gaf ook Bert Brussen Bas Vlugt zijn zin. En verwijderde zijn terreurstuk:

Je zult zo’n bovenbuurman hebben!

Resultaat, je kunt nu nog steeds overal Brussen’s bewering lezen dat ik een vreselijk gemeen en laaghartig haat- en lasterstuk  over hem heb geschreven, maar niet meer controleren of dat inderdaad zo in. De bron is weg. Nog een gelukje dat ik het onlangs kopieerde en hier stap voor stap het haatgehalte ervan ontleedde.

De moedeloosheid der fatsoenlijken
Zo zie je maar weer. De terreurtactieken van de Roze Khmer zijn effectief. Een voor een haken de fatsoenlijken af. Moegestreden, murw gebeukt door de nooit aflatende, verzengende haat van de hufters. Alleen Peter Breedveld van Frontaalnaakt.nl, de zelfstandige blogger Rob van Kan en wat goed ingevoerde anonieme columnisten houden halsstarrig vol. Maar verder kijkt iedereen bedremmeld naar zijn schoenveters.

Winnen de hufters, of het fatsoen?
Zo krijgen de hufters uiteindelijk gelijk. Intimidatie, laster, Google-terrorisme, beledigen, kwetsen, zuigen en zieken. Honen van ‘Is dat nou fatsoen’ en ‘Kijk ze eens verschillig zijn’ als een links slachtoffer na maandenlange pesterijen en stemmingmakerij eens zijn zelfbeheersing verliest en terugscheldt. Mag niet! De wapens van de hufters zijn exclusief voor de hufters.

Je kunt het niet winnen van de hufterterreur. Zolang je zelf volgens de regels discussieert en blijft argumenteren, zullen de machtige hufterlegers hoog boven je uittorenen. Maar goed, dan vechten we wel in de schaduw.

Update: @jhvdheuvel67 van anti-PVV-site Krapuul strijdt ook mee.

Volgende »

 1. Zoals wijlen Theo van Gogh ooit eens tegen Barbara Pluggen zei: “Een koekje van eigen deeg.” (mag niet?)

  Bert Brussen bestrijdt je hier met de middelen waarmee je hem denkt te bestrijden. Alleen staan de stukjes van Bert Brussen iets hoger in de statistieken van Google (mag niet?). Tsja, het leven zuigt nou eenmaal apenballen. 

  Inplaats van de krokodillentraantjes, die je nu om Bert Brussen huilt, kun je je beter druk gaan maken om de extreme lafheid van ene Bas Vlugt..

 2. Als het mag bepaal ik graag zelf waar ik me druk om maak. Om Brussen die Google in combinatie met een hoop leugens en laster gebruikt om zijn tegenstanders te intimideren. En om de lafheid van Bas Vlugt die zich láát intimideren.
  Ik vermoed overigens dat Brussen en Vlugt het op een akkoordje gegooid hebben. Brussen zal vooral gebaald hebben van zijn eigen sneue advocatendreigbrief, zeker nu hij zijn best doet gerespecteerd Huffington Post-achtige uitgever te worden. Dat rijmt niet met het van rechtswege fnuiken van de vrijheid van meningsuiting. En dat Bas baalde was al duidelijk. Er heeft kortom een uitruil plaats gevonden. Wat is een beetje persbreidel onder collega’s, nietwaar?

 3. Het is trouwens wel belangwekkend om even te melden aan de internationale gemeenschap , dat mijn tante Sjaan de laatste tijd nogal trekt met haar been , en dat de cavia van mijn dochter een kaal plekje heeft met verdachte korstjes.

 4. Bert is op weg naar de mainstream. Tegenwoordig heeft hij een rubriekje op radio1 bij vrijdagmiddaglive een programma van de ‘fatsoenlijke’ omroep de avro. Hij schrijft voor de volkskrant. Deze carrière is altijd zijn natte droom geweest. Daarom wil hij nu dat zo spoedig mogelijk zijn haatdragende, kwetsende en discriminerende blogs en tweets uit het verleden verdwijnen. Het is een vorm van witwassen van zijn verleden dat hem natuurlijk in de weg zit.

  Maar hij blijft een hufter, rommeljournalist en geflipte filosofiestudent zonder een enkele originele of onderbouwde mening. Zijn verleden kan hij wel proberen schoon te poetsen het is onthutsend te moeten constateren dat de Volkskrant en de AVRO deze leegte niet zien.

 5. Wie de bal kaatst kan hem desnoods via Google terug verwachten… En van een waanzinnige bovenbuurman heb je geen last als je een genie bent. Maar met beiden heb ik geen ervaring. Fijn dat je het hier opneemt tegen de hufterigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s