OMG! GeenStijl maakt reuzenzwaai richting Marokkanen!

Standaard

Oh. Mijn. God!!!!! GeenStijl, al jarenlang voorloper als het gaat om het ‘benoemen’ van het Marokkanenprobleem en het roepen dat het benoemen van het Marokkanenprobleem een taboe is omdat je van die linkse theedrinkende imamknuffelaars niet eens mag benoemen dat er een Marokkanenprobleem is, met die islamitische kutmarokkanen van het bontkraagdragende moslimras, dat GeenStijl dus, haalt bakzeil. In een stuk getiteld ‘Marokkanen? Voetbal heeft een debielenprobleem.” probeert Johnny Quid (pseudoniem van Matthijs van den Beukel) olie op de golven te gooien. Tot groot ongenoegen van de racistische achterban, dat meteen mort dat Quid nu ook al begint met goedpraten. “GeenStijl heeft een Quid-probleem’. Want als je niet kéér op kéér zegt dat álles wat er mis is in Nederland áltijd de schuld is van de moslims, dan ben je fout bezig in die kringen.

Maar goed. Het lijkt er op dat GeenStijl eindelijk begint in te zien dat je als opinieleider een bepaalde verantwoordelijkheid hebt voor de sfeer in ons land. Dat het continue polariserende gekeutel – al legt het de site zelf geen windeieren – uiteindelijk een shitstorm oogst. Dat je met je haatzaaistukjes mede (! <- dus niet alleen) verantwoordelijk bent voor zowel de slechte verstandhouding tussen moslims en niet-moslims als voor de steeds verongelijktere houding van de zich buitengesloten voelende (jonge) Marokkanen. En *cynisch* dat je bovendien met dat eeuwige gekanker op de moslims mogelijk interessante adverteerders van je vervreemdt. */cynisch* Tijd voor een andere koers dus!

Vanzelfsprekend zal het de redactie van GeenStijl royaal aan de reet roesten wat een onbetekenend hufterhuntertje er van vindt. Maar ik wilde het toch even signaleren en aanmoedigen. Ga zo door!

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s