Hufter-hunter wint Ernst Maarschalks Prijs

Standaard

Den Haag, 4 februari 2013 – De Ernst Maarschalks Prijs voor het meest fatsoenlijke initiatief van 2012 gaat naar de site Hufter-hunter. Dit maakte de jury van de prijs, genoemd naar de tegendraadse verzetsstrijder, cabaretier en industrieel Ernst Maarschalks, vandaag bekend.

Hufter-hunter strijdt tegen kwetsend en onbeschoft gedrag op het internet en daarbuiten. In het eerste jaar van zijn bestaan heeft Hufter-hunter al menig hufterig blogger en populistisch sensatiejournalist het leven zuur gemaakt. Met ironie, argumenten, vastberadenheid en soms een koekje van eigen deeg. Een citaat uit het juryrapport:

“Hufter-hunter levert een substantiële bijdrage aan het bestrijden van met name de online hufterigheid. Al is de eigenaar van de site vaak monomaan, rigide en verbeten, de bedoeling is goed en de basis sterk. Menig nationaal bekende hufter voelt zich inmiddels voldoende aangevallen om de Hufter-hunter consequent te negeren.”

De voltallige jury vertrekt binnenkort naar de Zuid-Bourgogne, waar de webmaster van Hufter-hunter een luxe vakantieverblijf beheert. Om hem daar tijdens een week vol wederzijdse complimenten en copieuze maaltijden de felbegeerde Ernst Maarschalks Prijs persoonlijk te overhandigen. De prijs bestaat uit een sculptuur van kunstenaar Frans Smeets en een geldbedrag van maar liefst €11.111,11!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s