De gotspes van Geen Stijl

Standaard

GeenStijl is groot geworden met het plaatsen van gestolen blootfoto’s, het posten van filmpjes van ruziënde stelletjes, of van dronken studentes, het openbaar maken van beelden van een meisje dat op straat plast,  het zonder bewijs beschuldigen van vernieling en het te kakken zetten van een puber die hondendrollen eet om er bij te horen. Eigenlijk kan iedereen die in het openbaar iets doms doet op GeenStijl belanden. Waarbij de site een sterke voorkeur heeft voor allochtonen die misstappen begaan. Lichtgetinte kruimeldiefjes en zakkenrollende roemenen worden te kijk gezet en ‘gestraft’ door de redactie, die haarfijn de grens lijkt te kennen tussen wat wel en niet mag ‘in ons land’.

Ik ben het dan ook helemaal eens met de stelling van Johnny Quid (Matthijs van den Beukel) in het artikel  Keurig stel ript bejaarde vrouw: “Als een stel hyena’s op de zwakkeren der samenleving duiken, dan ben je daadwerkelijk elke vorm van beschaving voorbij.”

Een hele mooie bijdrage aan dit gotspe-topic wordt ook geleverd door beroepspolarisatrice Ebru Umar, die letterlijk élke gelegenheid aangrijpt om moslims en de rest van Nederland tegen elkaar op te zetten. Dit keer zijn de Islamitische scholen aan de beurt: in Hoera wij gaan weer naar school. schrijft Ebru: “Alleen Hugo de Jonge en zijn vrinden politici weigeren te geloven dat Nederland niet gebaat is bij segregatie, bij hele generaties die afgeven op de Nederlandse samenleving. Politici is volk dat zich met man en macht inzet voor de opheffing en ondergang van Nederland. Volk dat weigert in te zien dat vooruitgang alleen plaatsvindt kan als het onderwijs goed is. Als je saamhorigheid weet te creëren en burgers van kinds af aan weet te stimuleren om na te denken.”

Nog even afgezien van alle stropoppen die de jongedame hier punnikt, een Ebru Umar die een lans breekt voor saamhorigheid en tegen ‘hele generaties die afgeven op de Nederlandse samenleving’, een Ebru Umar die schrijft ‘politici is volk’ en ‘vooruitgang alleen plaatsvindt kan als het onderwijs goed is’… wie kleit er even een Gouden Gotspe?

UPDATE: links naar oude GS-topics verwijderd op aanraden van @debroervanroos

Eén reactie Volgende »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s