Een offer voor de vluchtelingen

Standaard

karaf

Gezien de internationale crisis en de horden vluchtelingen die aan de poorten van Europa kloppen heb ik me eens afgevraagd… hoeveel gaat het ons kosten als we er, pak hem beet, 7.000 in Nederland binnen laten?

7.000 is nog geen 0,1% van de beroepsbevolking. Er zitten natuurlijk slimme vluchtelingen tussen, die gaan werken. En er zijn er zelfs met spaargeld. Maar laten we er nou eens van uit gaan dat geen van al die 7.000 nieuwkomers er in slaagt om een baan te vinden of rijkdom toe te voegen… stel je voor dat ze alleen maar geld kosten. Geld dat de hardwerkende Nederlander moet ophoesten. Wat kost ons dat?

Wat kosten vluchtelingen?

Het gemiddelde inkomen in Nederland is ongeveer 2.300 euro per maand. Maar we willen ons niet rijk rekenen, dus daar maken we even 2.000 euro van. Als de werkenden moeten betalen voor 0,1% extra mensen, dan kost dat dus elke werkende Nederlander 1/1000 van zijn inkomen, ofwel 2 euro per maand. Gedeeld door 30 dagen = 7 cent per dag.

Hoe kun je 7 cent per dag besparen om 7.000 mensen te helpen die op de vlucht zijn voor de bommen van hun eigen regering en voor de moorddadige extremisten van IS? Is dat moeilijk? Ik dacht het niet.

Een offer voor vluchtelingen

Als je elke dag in plaats een fles water te kopen een fles of karaf vult uit de kraan, dan heb je die 7 cent al verdiend (en het is nog goed voor het milieu ook).

Dus dat. Het redden van 7.000 arme vluchtelingen vraagt een groot offer. Kraanwater drinken. Kan dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s