Sylvana Simons en de opkomst van de racistische hufter.

Standaard

xb-klgfl_400x400Het is allemaal de schuld van Sylvana Simons. De hele flikkerse boel. De scheldpartijen tegen gekleurde mensen. De smerige filmpjes op Facebook en de nog smeriger commentaren daaronder. De jungle-geluiden op de tribune. Het politiegeweld tegen allochtonen. Het hardnekkig vasthouden aan Zwarte Piet. Het opbloeien van het racisme in Nederland. De schuld van Sylvana Simons.

Waarom? Omdat Sylvana Simons bij de witte Nederlander de meest basale emoties losmaakt. Haat. Afgunst. Angst. Agressie. Xenofobie. Zowel bij mannen als bij vrouwen.

De domme witte Nederlandse man weet zich geen raad met Sylvana Simons.
Zij is slimmer dan hij. Ze heeft een goede baan, staat in de schijnwerpers. Ze spreekt voor de vuist weg in complete volzinnen. Ze schrijft foutloos Nederlands. Ze heeft een leuke partner. Ze is op weg naar een positie in de regering, waar ze straks alle Nederlandse burgers de wet kan gaan voorschrijven. En dan is ze ook nog eens mooier dan de mooiste vriendin die hij ooit niet kon krijgen. Dus moet Sylvana Simons kapot.

De domme witte Nederlandse vrouw haat Sylvana Simons.
Want Sylvana heeft alles wat zij niet heeft. Vlot van de tongriem gesneden, aantrekkelijk, een toonbeeld van klasse en intelligentie. Bovendien heeft Sylvana de volle aandacht van haar domme witte Nederlandse man, die – en dat voelt de domme witte Nederlandse vrouw op haar klompen aan – onder zijn luidkeels racistisch gescheld een diep onvervuld verlangen naar Sylvana verbergt. Dus moet Sylvana Simons kapot.

Maar wat de domme witte man en zijn vrouw het allerergste vinden, is dat Sylvana Simons niet wit is. Zij zijn er namelijk in hun diepste wezen van overtuigd dat gekleurde mensen vele treden lager op de maatschappelijke ladder moeten staan, omdat ze  nu eenmaal gekleurd zijn, en dus ondergeschikt. Zwarte knechten in dienst van een witte heerser.

Maar Sylvana heeft lak aan de natuurlijke orde van de domme witte Nederlanders en stevent ze vrolijk lachend voorbij.

Dus al dat racisme… dat is de schuld van Sylvana Simons.

 

 

Volgende »

  1. Waar noem ik ‘de’ witte Nederlander dom? Ik ben zelf een witte Nederlander, dus dat zou wel erg dom zijn.

    Ik heb het hier over de groep ‘domme witte Nederlanders’. Die zijn per definitie dom omdat ze tot die groep behoren. Bovendien wil ik niet in gesprek met domme witte Nederlanders. Voor een serieus gesprek is namelijk wederzijds respect nodig.

  2. Nou nou….Simons is laaggeschoold, heeft geen enkele middelbare opleiding ooit afgemaakt, is evident laagintelligent, heeft even weinig bestuurlijke en politieke ervaring als bijv. Donald Trump. Ze drijft mee op de golven van Denk’s Nederlanderhaat om, vanuit diezelfde haat gedreven, flink om zich heen te schoppen en al die nare Hollanders hun eeuwen van koloniale overheersing (white guilt!) eens goed betaald te zetten. Lekker black panthertje spelen. Logisch dat zij weerstand oproept. Gelukkig maar dat Denk nooit, maar dan ook echt letterlijk helemaal nooit, in de regeling zal komen. Tekenend dat de meerderheid van de door het AD getoonde dreigmails, door Denk verzameld, bedreigend noch racistisch zijn.

  3. Zo is het precies! Sylvana stijgt ver boven het niveau van de racistische Nederlander uit. En nee, dat heeft helemaal niets met opleiding te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s