Dijkgraaf en Roos… twee grootste Jannen Lul van Nederland

Standaard

Niemand doet het, maar áls je mij zou vragen: “Wat is er mis met Nederland?”, dan is mijn antwoord: “Jan Roos, Jan Dijkgraaf, Wierd Duk en Thierry Baudet.” Natuurlijk zijn er nog wel meer voorbeelden van de malaise waarin ons land verkeert (Johan Derksen, iemand?), maar dit kwartet is toch wel hét symptoom van de nieuwe Hollandsche ziekte. Deze bange witte mannen zijn de blaasjes van ons herpes-virus, de pusbuil van onze infectie, de bruine stroom van onze buikloop.

Naast symptoom zijn ze ook een bron van de malaise. Zij wakkeren met hun artikeltjes en tweets het racisme en de homohaat aan. Onder het mom van de vrijheid van meningsuiting spuiten ze de goorste beledigingen en de smerigste verdachtmakingen tegen andersdenkenden het internet op. Hun vaste lezers – overigens ook niet direct de intellectuele bloem der natie – voelen zich daardoor gesterkt in hun haat tegen iedereen die een andere nationaliteit, huidskleur, seksuele identiteit of politieke dan wel religieuze overtuiging heeft.

De fans van de Jannen, Wierd en Baudet gaan in navolging van hun idolen met enthousiasme los tegen vrouwen, buitenlanders, immigranten, moslims en iedereen die linkser is dan Geert Wilders. Met name de Jannen grijpen dan nooit in. Zelfs niet als hun volgers het véél te bont maken. Ze genieten van de schade die hun gestook via hun fans aanricht bij de slachtoffers. Het liefste zouden ze een burgeroorlog zien oplaaien, om ons land te zuiveren van iedereen die geen ‘echte Jan’ (lees: witte man) is.

Gelukkig zien steeds meer mensen de hufters achter de Jannen. De Echte Jannen hebben zich op een eiland geblaft. Alleen met zijn tweetjes. Niemand wil ze meer inhuren, met uitzondering van ten dode opgeschreven margeblogs als The Post Online van de uitgebluste ‘agent provocateur’ Bert Brussen. Iemand die zelfs letterlijk op een eiland is gaan wonen om zijn vele vijanden niet tegen te hoeven komen in de Amsterdamse binnenstad.

Dijkgraaf en Roos proberen nu nog in hun onderhoud te voorzien met het produceren van steeds extremere teksten en het bedelen om financiële bijdragen van hun luisteraars. In een laatste wanhoopspoging om nog een beetje relevant te lijken hebben ze zelfs een jurist aangeklaagd voor ‘laster en smaad’ omdat deze de Jannen – geheel terecht – aanjagers van homohaat heeft genoemd.

Leuk geprobeerd, Jannen, maar binnenkort keert de wal het schip. Dan zullen jullie ontdekken dat rechts-extremistisch, racistisch, homofoob en seksistisch gebrabbel niet echt een valide verdienmodel is.

Bye-bye!

PS: excuus voor het beeld, maar ik kon geen beter gelijkende foto van Jan Roos vinden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s