Het kan je overal overkomen. In de snackbar, op straat, in de disco of de tram. Maar vooral op Internet. Dat je iets zegt dat een ander niet bevalt, en dat je meteen een stroom van beledigingen en bedreigingen over je heen krijgt. Deze site wil voorbeelden van hufterigheid signaleren en waar mogelijk de hufters ontmaskeren en bestrijden. Tips en ideeën zijn welkom in de kolommen of via Twitter: @nieuwehufters.

Background Image: imageabstraction (via Flickr)

Volgende »

  1. Beledigingen, botheid, afgestompte mensen, rauwe journalistiek elke dag weer op tv, een mens zou denken dat het normaal is. Inleven in een ander, respect voor een ander, even je eigen ego wegzetten, even niet je eigen terrein verdedigen dat leren we niet meer in de opvoeding. We leven als de ratten in een te klein kooitje, we kunnen elkaar wel vreten. We leven te dicht op elkaar, zien en horen te veel van elkaar en hebben overal een mening over. Er bestaat niet 1 waarheid, er zijn meer waarheden. Wie leert je hoe je daar naar moet kijken, Wie geeft je die AANDACHT? We hebben geen aandacht meer voor elkaar, we proberen bij elkaar alleen de poten onder de stoel uit te zagen. We missen een gevoel van veiligheid van waaruit je rustig naar de ander kunt kijken.

    • We hebben juist TEVEEL aandacht voor elkaar, als je het mij vraagt. Er is namelijk een groot gebrek aan zelfreflectie, we projecteren er in onze Westerse ‘bescheiden’ culturele ‘superioriteit’ er dan ook lustig op los. En wee je gebeente de oorzaak wat dichter bij huis te zoeken, dissent wordt immers niet getolereerd…

      Dat is de internationale erfenis van ons postkoloniaal slachtofferschap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s