13% van Nederland stemt voor fascist Thierry Baudet

Standaard

Baudet met Hitler-snorretje, helaas nét niet te zien op deze foto.

Thierry Baudet is een fascist, daar kunnen we niet omheen. In zijn netjes van tevoren uitgewerkte speech na zijn ‘overwinning’ mijmert hij openlijk over de goede oude tijden dat Nederland nog lekker blank was en de wereld overheerste.

“En zo staan we hier vanavond te midden van de brokstukken van wat ooit de grootste en mooiste beschaving was die de wereld ooit heeft gekend. Een beschaving die alle uithoeken van de wereld bestreek, die vol zelfvertrouwen was. Ons land maakt onderdeel uit van die beschavingsfamilie. Maar net als al die andere landen van onze boreale wereld, worden we kapotgemaakt door de mensen die ons juist zouden moeten beschermen.”

Hij droomt van een ‘boreale wereld’ waar de noorse, arische volkeren de baas zijn. Eerder zei hij al eens: ““Het allerbeste zou zijn als wij absolute heersers zijn.”  Baudet noemt rassentheorie (dat zwarte mensen van nature minder slim zijn dan witte mensen) een ‘wetenschappelijke discussie’. “We moeten het idee loslaten dat alle mensen helemaal hetzelfde zijn.” Met andere woorden, sommige rassen zijn ‘nu eenmaal’ beter dan andere.

Hij heeft het over de dreiging van een “homeopathische verdunning” van de ‘blanke’ Nederlandse bevolking als gevolg van de instroom van buitenlanders. Hij is tegen immigratie en het liefst wil hij dat Europa dominant blank blijft, zonder cultuurveranderingen.

Het is precies het verhaal dat de bange witte man graag hoort. Die vind ook dat mensen met een kleurtje of een rare religie vooral weg moeten blijven, geen politieke zeggenschap mogen krijgen, niet met hun dochters mogen vrijen, niet dezelfde baantjes mogen krijgen, geen gebruik mogen maken van de sociale voorzieningen en het liefst allemaal moeten oprotten. Die wil het ras zuiver houden, met de witte man aan het roer.

De witte man durft dit zelf allemaal niet hardop te zeggen, want het klinkt nogal fascistisch, met name omdat het fascistisch is. Maar dan komt Baudet. Die zegt het allemaal wél. In de krant, bij alle talkshows. Hij verkoopt zijn fascistische natte droom in hoogdravende zinnen, doorspekt met verwijzingen naar de mythologie, in het potjeslatijn van de politieke kwakzalver. Zijn boodschap en zijn plannen voor Nederland zijn duidelijk, maar door zijn warrige teksten is hij er lastig op aan te vallen.

Bovendien verwoordt hij de breed gedragen stemming van het gewone volk. Van gelijkgestemde bange witte mannelijke kiezers, die door de pers liever ‘bezorgde burgers’ worden genoemd. De andere partijen praten deze witte mannen naar de mond en durven Baudet niet aan te vallen op zijn fascistische gedachtengoed, om toch maar vooral geen kiezers te verliezen.

Maar laten we elkaar geen mietje noemen… Baudet is een fascist. Hij dient bestreden te worden met elk wettelijk middel dat ons ter beschikking staat.

De beste manier om Baudet (en Wilders trouwens ook) te bestrijden is door krachtige maatregelen te nemen tegen de uitzichtloosheid die sommige mensen kennelijk voelen. Door ze een écht links alternatief te bieden. Een socialistische partij die ongelijkheid aanpakt, zwakkeren en ouderen helpt met concrete maatregelen, de rijkdom eerlijker verdeelt en er tegelijk aan bijdraagt dat ook de wereld als geheel niet naar de kloten gaat. Dus: basisinkomen, radicaal inzetten op alternatieve energiebronnen, kappen met gifspuiten, nutteloos plastic verbieden en tegelijk een perspectief bieden aan iedereen in Nederland, ongeacht afkomst, kleur, geaardheid of politieke voorkeur.

Met uitzondering natuurlijk van fascisten als Thierry Baudet. Die moeten oprotten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s