Jelmer Siljee moest hangen volgens Robert Engel (@willemdepoes)

Standaard

Jelmer Siljee is netwerkbeheerder. Een gewone, rustige IT’er. Een jongen met een lieve vriendin, en in het geheel niet actief op de social media. Zijn zus wel. Die is bovengemiddeld slim en vindt het leuk om – onder het pseudoniem @Floripasdelaban of Noor Labansdochter – domrechtse journalisten en hufterige bloggers met doorwrochte argumenten en ondubbelzinnige feiten te laten zien dat ze het volledig mis hebben. Die domrechtse mannetjes en vrouwtjes trekken dat niet, en doen hun uiterste best om achter de ware identiteit van Noor te komen. Dan kunnen ze immers de persoon aanvallen en haar bedrijf belasteren, wat in de discussie een stuk makkelijker is dan haar roestvaststalen argumenten weerleggen. Op een gegeven moment komt de aap uit de mouw. Floripasdelaban is niemand minder dan de academisch zeer welgevormde Kinge Siljee. Direct volgen verdachtmakingen en lasterverhalen tegen het bedrijf van Kinge, die onder meer studentenhulp geeft.

Ruzie met @DrsYell

In het ‘kamp’ van Floripas op Twitter zit ook ene @drsYell alias Piet Jansen. Die is wat minder van de argumenten en meer van de harde lijn. Een antihufter die soms de wapens van de hufters hanteert. Niet per se mijn stijl, maar ik ben blij dat mensen als Drs Yell zich ook in de strijd werpen. Met alleen diplomaten en narren win je de oorlog tegen de hufters niet. De roze horden (de usual suspects van GeenStijl en The Post Online), de rabiate problogger Robert Engel en nog een handjevol bruinrechtse twitteraars zijn gebeten op het aanpakken van Drs Yell. Maar diens identiteit is zo mogelijk nog lastiger te ontdekken dan die van Kinge. Totdat iemand een brainwave krijgt: Yell is een twitter-vriend van Kinge. Kinge’s broer heet Jelmer. Dus… Yell móet wel Jelmer Siljee zijn!

DrsYell wordt Jelmer

Yell en Jelmer worden steeds vaker in één adem genoemd. Als iemand eens zegt dat Yell – of hoe heet ie… Herman of Jelmer Siljee – met een Twitterclient werkt die makkelijk te hacken is en @DrsYell roept ‘je waagt het niet mij te hacken!’ is het ‘bewijs’ geleverd. Yell is Jelmer!

Het jachtseizoen is geopend.

Met name Robert Engel alias @willemdepoes, die door @drsYell eens een racist werd genoemd omdat hij pleitte voor het deporteren van Marokkanen (Engel, niet Yell) gaat lós op Kinge en Jelmer Siljee. Hij plaatst foto’s van Jelmer en diens vriendin, beschuldigt hem van hacken en DDOS-aanvallen, neemt via Twitter contact op met zijn werkgever en probeert hem op allerlei manieren zwart te maken.

Doof voor de rede

Diverse mensen, waaronder Kinge Siljee en DrsYell, proberen Robert Engel te overtuigen dat Jelmer níet DrsYell is. Maar Engel weet van geen ophouden. Hij bedreigt, belastert en intimideert Jelmer, kennelijk met de bedoeling om hem te laten stoppen met zijn @drsyell-tweets. Maar Jelmer ís Yell helemaal niet. Hij heeft ook geen enkele invloed op het twittergedrag of de meningen van Yell. Zijn enige ‘misdaad’ is dat hij de broer is van Kinge Siljee en dat zijn naam lijkt op die van @DrsYell.

Kapotbloggen volgens @willemdepoes

Engel is echter niet meer te stoppen. In een soort feeding frenzy plaatst hij artikelen tegen Jelmer Siljee op zijn blog Marketingporn. Als dat blog met DDos-aanvallen bedreigd wordt, geeft hij Siljee de schuld en zet hij de artikelen ook op zijn reserveblog lucaswashiero. Sterker, hij maakt voor alle zekerheid zelfs het blog jelmersiljee.wordpress.com aan om zijn lasterartikelen te herpubliceren. Alles om ervoor te zorgen dat Jelmer zowel professioneel als persoonlijk kapot gemaakt wordt. Als je nu Jelmers naam googlet, lees je laster en verdachtmakingen. Jelmer wordt onder meer beschuldigd van misbruik van klantgegevens bij zijn werkgever. Robert Engel is het er om te doen om te zorgen dat Jelmer nooit meer ergens een baan krijgt. Jelmer Siljee moet kapotgeblogd omdat ene @drsyell het niet eens is met Robert Engel.

Dagvaarding

Maar Jelmer is écht DrsYell niet. En Jelmer is het zat. Na maanden van verdachtmakingen en laster besluit hij een aanklacht in te dienen tegen Robert Engel. In de concept-dagvaarding (PDF!) staat onder meer:

Engel richtte echter met name zijn pijlen op @DrsYell. De controverse die hierdoor ontstond, ontaardde onder meer in publieke bedreigingen en hatelijkheden die Engel publiceerde op Twitter.com, waaronder:

“Er zou eens een drsyell doodgestoken moeten worden”
“Ik ga drsyells leven tot een hel maken.”
“Het enige doel is drsyell pijn te doen”

en

“De baas, collega’s en familie kunnen heel wat informatie over drsyell verwachten”

Dit zijn duidelijke aankondigingen van stalking-gedrag. DrsYell moet kapot. Vanwege zijn mening.
Terug naar de dagvaarding:

Begin december 2013 meende Engel de identiteit achterhaald te hebben van de persoon achter het twitteraccount @drsyell.

“Laat ik voor de storm losbarst alvast met u delen dat de ware naam van drsyell Jelmer Siljee is.”

Vanaf 5 december opende Engel frontaal de aanval op Jelmer Siljee en publiceerde hij diverse malen diens foto. Op 6 december verzocht Siljee hem tevergeefs in een email hiermee te stoppen. Ook DrsYell liet in tweets weten dat Engel zich vergiste en dat hij de verkeerde persoon aanviel, bedreigde en belasterde. Dit werd door Engel echter opgevat als een aansporing om daar juist mee door te gaan.

De dagvaarding gaat uitgebreid in op de verschillende postings en blogs die Engel heeft geschreven om Jelmer Siljee te beschadigen. Dit alles volgend op Engels tweet van 31 januari 2014:

“Terwijl er vanavond een stuk online komt, @drsyell, die (sic!) ervoor zorgt dat Jelmer Siljee nooit meer normaal kan solliciteren.”

Berufsverbot

Dit is kennelijk de ultieme bedoeling van Robert Engel. Als iemand de discussie met je aan gaat op internet, als iemand je uitscheldt of aanvalt, dan ga je niet met argumenten of desnoods scheldend de strijd aan… nee, dan zorg je dat iemand ‘nooit meer normaal kan solliciteren’.

Dankzij Robert van den Engel a.k.a. Robert Engel a.k.a. @WillemdePoes is Jelmer Siljee het mikpunt geworden van iedereen die – al dan niet met rede – iets tegen DrsYell heeft. Jelmer is een geheel onschuldig slachtoffer dat geplet wordt tussen de stormrammen van Yell en Engel.

In zijn dagvaarding eist Jelmer dat Engel al zijn tweets en andere uitingen over Jelmer verwijdert. Ook eist hij dat Engel zijn best doet om retweets en bijval van anderen die Jelmer kan schaden te laten verwijderen. Daarnaast eist hij een dwangsom van 5.000 euro bij herhaling en €5000 schadevergoeding wegens immateriële schade. Plus de proceskosten.

Engel gaat nat

Een kind begrijpt dat je makkelijk kunt vaststellen dat Jelmer Siljee inderdaad een onschuldige buitenstaander is. Een verklaring onder ede van Jelmer zelf volstaat.*[edit] Een kind begrijpt ook dat Engel dús maar beter kan gaan sparen om de gerechtskosten te voldoen. Wat hij Jelmer heeft aangedaan gaat alle proporties te buiten. Sterker, zelfs al wás Jelmer Yell, dan nog ga je niet je best doen om iemand zijn baan te doen verliezen en het solliciteren onmogelijk te maken. Nu Jelmer Yell niet blijkt te zijn, maakt dit de zaak extra schrijnend.

Engel gaat door

Heeft Engel wroeging? Welnee. Hij blijft contact opnemen met de werkgever van Siljee om over Jelmer/@drsyell te klagen. Inmiddels is Engel bovendien met hernieuwde energie in de aanval gegaan tegen… Kinge Siljee! Ja, want uit de dagvaarding van haar broer blijkt dat zij inderdaad Florispasdelaban is. Dus kraait Engel dat hij gelijk had. Kinge Siljee is zijn sterk argumenterende plaaggeest.

Dat dit geen reden kan en mag zijn om ook maar even de broer van Kinge te vermorzelen… daarover geen woord.

—–

Bovenstaand is mijn visie op wat er gebeurd is. Heb je een andere kijk? Reageer hieronder.

 

*[edit] Ik had begrepen dat drsyell een verklaring onder ede had verstrekt, maar die is helemaal geen partij in deze zaak en hoeft zich dus niet te verantwoorden. Als Jelmer het zegt, is dat goed genoeg. Vindt Engel dat Jelmer tóch Yell is, dan zal hij dat moeten bewijzen.

Eén reactie Volgende »

  1. De manier van werken van Engel is verderfelijk, achterlijk en zeer laakbaar, maar iedereen (zelfs jij) gaat volledig voorbij aan het gedrag van Yell zelf.

    Ik zag laatst een tweet van Yell waarin hij de zoektocht naar zijn identiteit vergeleek met nazis die willekeurige mensen doodschieten om het verzet uit de riolen te krijgen. Hallo?! Ben je dan wel lekker? Die Yell denkt in een oorlog te zitten en het is niet Engel die Jelmer Sillee kapot maakt, maar Yell. Die blauwe is te ver gegaan, hij zuigt en herhaalt koeien ouder dan methusalem. Wat Engel nu bij Jelmer Sillee doet heeft Yell over een periode van twee jaar bij hem gedaan! Engel is boos en ondanks dat ik het een eikel vind, met een wereldvisie waar ik op spuug, snap ik hem wel. Hij moet stoppen, maar dat Jelmer Sillee nu in deze ellende zit is vooral de schuld van Yell en niemand anders!

    En Yell gaat er gewoon mee door, want Yell is een nog grotere hufter dan Engel wil zijn. Maar het lijkt erop dat jullie verblind zijn in jullie strijd om te zien dat jullie een bezerker in huis hebben..

    • @drsYell gaat er hard in, dat is zeker. Maar hij slaat zijn tegenstanders altijd en enkel en alleen met hun eigen uitspraken om de oren. Hij herhaalt – wellicht tot vervelens toe – de rabiate, racistische uitlatingen van lieden zoals Engel. Dat die daar niet op zitten te wachten, begrijp ik, maar hij bedreigt niet en zet zeker niet aan tot NAW bekendmaking en/of werkgeverbenadering en carrièredestructie.

      Zelfs als Jelmer Yell zou zijn, zou hij met evenveel recht en effect via een dagvaarding kunnen bereiken wat hij nu ook zal bereiken, terwijl hij Yell niet is.

      Ik hoop oprecht dat Jelmer gauw van deze ellende af zal zijn en dat Engel flink financieel zal moeten bloeden voor wat hij Jelmer heeft aangedaan. Die dwangsom van 5000 euro per dag is een mooie stok achter de deur. Engel mag maar hopen dat zijn “vriendjes” bereid zullen zijn voor hem zijn geretweete uitspraken te verwijderen. Maar het bruine rioolrechtse tuig kennende, zal dat nog niet zo makkelijk voor hem zijn. Dat hij maar heel veel dagen 5000 euro moge moeten betalen.

      • Ik neem aan dat Engel wat dat laatste betreft een inspanningsverplichting heeft, geen resultaatverplichting. Dit is het internet. You can’t unring a bell.

    • Wat een rare reactie. Als eerste wie er schuld draagt.

      Yell is niet degene die privé gegevens verspreidt of dreigt met geweld. Dat doen de mensen die hem kapot moeten hebben. Dat is geen kwestie van gelijke pijlers onder de brug, als die niet anoniem was was die kapot gemaakt.

      Dan Jelmer. Die is belaagd door een enorme horde aan woedende types en wegkijkers. Lijstje:

      – Rob van den Engel
      – Jan Bennink
      – Marck Burema
      – Bart Nijman
      – Jan Roos
      – Marcel de Graaff (pvv)
      – Simone Laurey
      – Annabel Nanninga
      – Anonieme medewerker van geenstijl: “Seven”
      – Arnoud Veilbrief
      – Jan Dijkgraaf

      En zo een hele horde hyena’s die bovenop Jelmer sprongen.

      Die hebben de schuld.
      Niemand anders.

      Ik denk dat ze allemaal nog wat gaan merken als ze niet als de wiedeweerga die valse informatie weghalen.

    • Overigens hebben ‘wij’ niemand ‘in huis’. En een grotere hufter dan Engel… nee, dat kan ik Yell niet noemen. Yell zuigt en confronteert, maar de smeerlapperij die Engel uithaalt met mensen, dat gaat véél en veel verder.

  2. Het is alsof ik een stuk over de gifmengers van Monsanto schrijf en iemand komt hier klagen dat ik niks zeg over de hufterige acties van Greenpeace. Want dat zijn ook geen lieverdjes!

    Zoals je kunt lezen zeg ik dat Yell zich van dezelfde hufterige wapens bedient als zijn vijanden. En dat ik daar niet altijd achter sta. Maar in dit artikel gaat het niet over Yell, maar over Jelmer. En de manier waarop Engel iemand kapot probeert te maken als diens mening hem niet bevalt.

    Om nu de schuld van Jelmers ongeluk bij Yell neer te leggen is wel een héél creatieve manier van naar de werkelijkheid kijken. De nazivergelijking van Yell komt eerlijk gezegd dichter in de buurt.

  3. Godpipo is het type dat na een verkrachting het slachtoffer de schuld geeft en nog even nageniet van de verhalen van de verkrachters. Duidelijk.

    • En jij bent een lul. Zou het fijn vinden als je dat in mijn gezicht zou zeggen, dan kon ik je gigantisch op je bek rammen. Verkrachting maak je geen grappen over en ook geen frames, lul!

      • Je lijkt wel een radicale moslim blijkbaar heb je nogal moeite met de vrijheid van meningsuiting door gelijk geweld te willen gebruiken.
        Over alles mag je grappen zelfs
        Maar mensen in elkaar slaan cq bedreigen mag niet.
        Bedoel dat verschil snap je toch wel

        vrijheid van menings word alleen beperkt door de WET

      • @Quaz Helaas maken er te veel mensen misbruik van het begrip ‘vrijheid van meningsuiting’. Het is een vergissing te denken dat verbaal geweld altijd moet mogen. Denk aan pesten op school. Iemand beschuldigen van bepaalde gedachten of handelingen kan erg kwetsend zijn. Zeggen dat Godpipo “na een verkrachting het slachtoffer de schuld geeft en nog even nageniet van de verhalen van de verkrachters” is een vorm van karaktermoord die niks met ‘meningsuiting’ of ‘argumenteren’ te maken heeft en alles met nutteloos verbaal geweld.

  4. Het is duidelijk het verkeerde platform om mijn mening te geven. Die krankzinnige frame van de heer van Dijk is wel het toppunt! Ik kijk niet weg, ik geef feiten weer maar blijkbaar zitten jullie zo diep met je harses in de stront dat normaal nadenken niet meer mogelijk is.

    Ik wens jullie succes met je zinloze oorlog tegen die puthufters van geenstijl en dat domme powned. Die barricaden waar jullie opstaan bevechten jullie maar zelf, ik wil niet eens in jullie kamp staan. Geenstijl-van-andere-kant, dat zijn jullie. Hufters die jagen op hufters.

    Veel plezier ermee en ik hoop dat je erin stikt. En dat Jelmer heel snel van jullie en die geenstijl-debielen af is. Jullie hebben net zoveel bloed aan de handen als Engel en de rest, maar was gerust je handen!

    • Eerlijk gezegd vind ik de opmerking van JvanDijkS ook veel te ver gaan. Dat soort persoonlijke beledigingen maken de discussie er niet helderder op. Ik maak er geen geheim van dat ik Robert Engel een enge man vind, maar vind het ook al genoeg om gewoon te laten zien wat hij doet. Daar zijn verder geen rare Godwins of andere hyperbolen meer bij nodig.

      Het is ook voor mij duidelijk dat Engel het risico dat Jelmer niet Yell is op de koop toe neemt, met in zijn achterhoofd het idee dat hij hiermee verschillende vliegen in één klap slaat. Hij straft Kinge Siljee via haar broer en zet Yell onder druk om uit de anonimiteit te treden. Voor Jelmer is dit sneu, maar in Engels ogen is het een win/win-situatie.

      In verreweg de meeste gevallen kom je als blogger met dit soort terreur weg, omdat je slachtoffer eenvoudigweg niets kán doen zonder het erger te maken. Maar dit specifieke geval kon het hem nog wel eens lelijk opbreken.

    • Beste Godpipo, alles is zinloos.
      En als we met zijn allen lekker niets doen, verandert er ook lekker niets.
      Nou, als dat niet zinloos is.

  5. Waarom gaat het hier ineens over drsyell? Die is voor dit hele verhaal helemaal niet relevant. Het gaat erom dat Jelmer allemaal beschuldigingen naar zijn hoofd gedonderd kreeg door een rancuneuze trol, zoals we weten dat Robert Engel is. Al was drsyell een boekverbrandende nazi, dan had die er nog geen schuld aan.

  6. Yell komt in de regel niet verder dan platte en dommige scheldpartijen aan het adres van lieden die hem geen onvertogen woord hebben toegevoegd, en die uitsluitend zijn bekrompen linkse policordenkbeelden niet delen, prima dus dat hij op aanpakken staat. En ach, dat Jelmer Siljee nu ontkent dat hij drs Yell is (iedere onderbouwing daarvan ontbreekt, zo blijft Piet Jansen hardnekkig zwijgen over zijn identiteit) zegt niet zoveel. Socialisten liegen wel vaker. Grappig om te zien trouwens dat hij dezelfde advocaat heeft als de Stichting die een voorlopig getuigenverhoor tegen Demmink begon, was ook al zo’n eclatant succes.

    • Het is niet aan Jelmer Siljee om te bewijzen wie hij wel of niet is. Dat is aan zijn accusanten, Robert Engel en de rest van dat rijtje. Hoe kun je ooit bewijzen dat je iets of iemand niet bent?

      Het bewijs dat hij het ís ontbreekt.
      Het bewijs dat hij het níet is staat in de dagvaarding die Jelmer heeft gestuurd.

      • Slap gezever, Ringo. Er staat geen enkel bewijs in die dagvaarding. Wat als Jelmer en drs Yell blijken te liegen? Ook de aangespoelde walvis floripas de laban is niet in haar eerste leugen gestikt.

      • “Aangespoelde walvis”, je geeft je nu wel heel erg bloot als onderdeel van #teampestkop, Frank

      • Laat je die reactie van Frank gewoon door, Krek.? Ik vind ze zelf te grof voor woorden. Poging tot intimidatie.

      • Als Nanninga een vet varken genoemd mag worden, waarom fdp dan geen aangespoelde walvis? Leg eens uit?

      • Jij bent de enige hier die Annabel Nanninga een vet varken noemt, die is dus voor je eigen rekening.

      • @stella Wat mensen zeggen en hoe ze het zeggen vertelt veel over die mensen. Kennelijk vindt Frank het belangrijk om op die wat kinderachtige manier een bepaald punt te maken. Als ik reacties ga weigeren omdat er beledigingen in staan, blijft er niet veel over.

        @Frank: beetje raar argument. Annabel Nanninga wordt op deze site helemaal geen ‘vet varken’ genoemd. Ook wordt hier nergens beweerd dat dat zou mogen. Dus wat klets je nou?

      • Eén googleronde en je weet dat Jelmer en Kinge Siljee modelmensen zijn. Jelmer is netwerkspecialist, heeft een lieve vriendin, heeft veel sociale contacten, een leuk leven. Kinge zwemt in de titels en heeft een eigen bedrijf uit de grond gestampt, met veel positieve reviews. Er werken tientallen mensen. Ook op twitter is ze aardig en betrokken.

        Dat types als Frank alleen nog over haar figuur weten te beginnen tekent de jaloezie en afgunst voor mensen die succesvoller zijn dan hij zondar dat hij echt munitie heeft om op haar te schieten. Stinkt naar zwaktebod&uitgeluld.

        Dat geldt voor Engel des te meer. Een eenzame kluizenaar met een blogbaantje bij het matige Flabber, vervuld van haat en nijd. Hij schrijft om mensen kapot te maken, hij is een vampier die leeft door het levensgeluk uit anderen te zuigen. Hij heeft dat vaker gedaan en zal dat blijven doen, tot iemand hem stopt. Ik heb hoop: deze zaak zou wel eens een voorbeeld kunnen worden voor al die kwaadaardige twittervampiers als Engel.

      • Ik denk dat je gelijk hebt. Kijk eens naar de recommendations op de LinkedIn van Jelmer. En nu naar die van Kinge.

        En nu van Engel.

        En die zou internetgod zijn? Hij krijgt niet eens zijn LinkedInaanbevelingen voor elkaar.

    • En wat heb jij met je invloedrijke account gedaan om dit circus waarvan Jelmer Siljee de dupe werd te stoppen? De Nijmannen en de Burema’s, de Dijkgraven en de Jan Rozen negeren jou niet.
      Heb je iets gezegd?

    • Nee Jantje B., jij hebt hetzelfde geintje wel met andere mensen geflikt, inclusief mij waar je een werkgever op het Internet hebt gegooid waar ik allang weg was.

      Dat jij het tegenwoordig goed met Yell kan vinden doet er niks aan af dat je net zo erg bent. Het is wel een gotspe dat je hier nu zoete broodjes komt bakken.

  7. Volgend fascisten als Frank, wiens schrijfstijl overigens opmerkelijk overeenkomt met een aan de roze khmer-verbonden iemand, moeten mensen die het wagen weleens te schelden “aangepakt” worden, dwz in real life kapot gemaakt worden, waarbij zelfs de werkgever en familie erbij gesleept wordt. Hoe intens ziek en crimineel is dat.
    Buiten dat heeft die drsYell hier helemaal niets mee te maken, en kan iedereen wel gaan beweren dat een bepaalde Tweep die je niet zint iemand zou zijn. De bewijslast ligt dan 100% bij degene die zoiets beweert, in dit geval Robert van den Engel. Tot op heden is deze notoire lasteraar en bedreiger daar niet in geslaagd.

  8. Ik ben heel blij dat de nare lui die zo internet domineerden op dit blog tegengas krijgen. Masterlijk hoe zure zeurkous Frank hier wordt aangepakt.

    Opvallend is dat veel mensen die Jelmer met drsyell verwarden, nu stil zijn. De sukkels weten dat ze verkeerd zaten. Vergat Eva S. “onderzoeksjournalist” Carel Brendel nog te noemen. Weten we nu dus ook wat Carel Brendel waard is als journalist, namelijk geen ene jota.

  9. Ik begrijp een aantal zaken niet. Een man als Engel, die prat gaat op zijn kennis van internet, moet toch weten dat datzelfde internet hem wel eens de das om zou kunnen doen.
    Figuurlijk gesproken natuurlijk. Zijn internetgabbertjes zouden bijvoorbeeld zomaar een twitter account kunnen maken, of meerdere, waarin zij vragen; wie kent deze man?
    Ook zou men verder kunnen spitten op het wijde web om tot de ontdekking te komen dat ons anonieme lafbekje, zo zou hij mensen noemen die niet onder hun echte naam op het web knoeien, Rob van den Engel heet en niet Robert Engel.
    Nou heeft ene Rob van den Engel toevallig ooit een restaurantje gehad in Haarlem, La Cantina, dat potdorie failliet is gegaan. (sorry, heb meer verstand van internet)
    Dit zou betekenen dat daar papieren over op te vragen zijn, faillisementen.com, kamer van koophandel, schuldsanering, ik noem maar wat. Het is zo goed als onmogelijk om jezelf te blijven verbergen op internet.
    Ik denk dat als je zo’n actie zou ondernemen hij het zelf zou bestempelen als soort van guerilla marketing.
    Ik begrijp het wel, je moet er ook zin in hebben natuurlijk, en tijd. We kunnen natuurlijk niet allemaal uitslapen en de grote awesomeness uithangen.
    We hebben niet allemaal zin om op de stoep bij Flabber te kijken waar de grote Engel naar toe gaat als hij klaar is met spelen.
    Waarschijnlijk hebben we ook niet allemaal zin om echt op zoek te gaan naar de totale lul, de internetgoeroe, mister awesome de grote schrijver of gewoon Robbie de pestkop.
    Zo belangrijk zal hij dus wel niet zijn.

    Neemt niet weg dat er zomaar iemand zoiets idioots zou kunnen doen.
    Nee, daar hoef je hem niet voor te waarschuwen, wie kent hem nou.

    • Zou inderdaad behoorlijk idioot zijn, want misschien is er nóg wel een Robert van den Engel, ergens in Haarlem. Voor je het weet zit je de verkeerde te stalken. En we weten waar dát toe kan leiden #sorryelmer

      • Nee, deze informatie over La Cantina klopt voor 100% en gaat ook zeker over dezelfde Rob van den Engel.
        http://www.bedrijvenarchief.nl/bedrijf/24332318/r-van-den-engel-h-o-la-cantina.html
        Misschien is dit duidelijker.
        Ik herinner mij dat het een tapas restaurantje was en niet gek overigens want in het profiel van Rob van den Engel op Partyflock staat ook iets van bedrijfsleider horeca. Hij is dus bekend in deze bedrijfstak. Wie zegt dat ik hem zou willen stalken?
        Ha ha nee, zonde van mijn tijd.

    • Je zou denken dat dit tuig heeft geleerd van ‘Jelmergate’ maar het gaat dus gewoon door met wild NAW-jagen ipv de discussie met argumenten voeren. De volgende Jelmer die er niets mee te maken heeft wordt hier dus alweer naar voren geschoven om kapot gemaakt te worden. Heel vreemd dat daar hier een podium voor wordt geboden, dan ben je dus gewoon medeplichtig.

      • Welnee. Er is toch niemand die dit serieus neemt. Ik ga hier geen reacties weigeren puur en alleen omdat ze dom zijn. Kan ik wel aan de gang blijven.

  10. Nou, er is maar 1 persoon die dit op weet te helderen: Drs. Yell.

    Verder begon Floripas leuk op twitter maar ontbreekt het haar intussen aan objectiviteit. Tijd heeft ze wel, om naast haar kennis, flink te googelen totdat ze wel weer ergens een artikel vindt om toch haar gelijk te halen. Je hebt mensen met kennis en mensen die blijven en willen leren. Floripas valt in de 1e categorie.

    Engel heb ik wel eens in levende lijve meegemaakt. Iemand die hard stond te brullen in een kroeg, al het bier op zoop en toen er besteld moest ineens weg was. Zegt mij vaak genoeg over de persoon. Heeft verder ook geen invloed volgens mij op wie dan ook. Zijn fittie met Yell kwam van beide kanten overigens, heb het gevolgd.

    • Welnee. De beschadigers Rob van den Engel, Carel Brendel, Jan Bennink, Marck Burema, Bart Nijman, Jan Roos, Marcel de Graaff (pvv), Simone Laurey, Annabel Nanninga, Asher ben Avraham, Maja Mischke, Arnoud Veilbrief en Jan Dijkgraaf zijn helemaal viert geïnteresseerd in de waarheid, ze vinden het gewoon lekker om Kinge te pakken vanwege vlijmscharpe opinie.

      En al had DrsYell Jelmer geweest, had het nog veel te grof geweest: doodsbedreiging, werkgever bellen, etc. Dit komt niet in gelijke mate van twee kanten ofzo.

      De bewijslast ligt bij hen, en niet bij Jelmer, die niet eens Twitter heeft.

  11. Yell heeft volgens mij vaak genoeg geprobeerd het op te helderen, maar wordt niet geloofd. De tweede persoon die klaarheid kan brengen is Jelmer Siljee. En ook die heeft het al diverse malen geprobeerd, de eerste keer al op de dag na de eerste aanvallen.

    Tenzij je bedoelt dat DrsYell het moet ophelderen door zijn anonimiteit op te geven. Dat lijkt me naïef, gezien de behandeling die Jelmer te beurt viel. Ik kan me heel goed voorstellen dat Yell daar geen zin in heeft. Die heeft vast ook gewoon een baan. Voor je het weet gaat een of andere NSB’er je werkgever mailen omdat je zijn racistische uitspraken geretweet hebt.

    Moet je kijken wat er met Breedveld gebeurt als die weer eens een kritisch stukje schrijft. Een gluiperd als Jan Bennink deinst er niet voor terug de Belastingdienst opmerkzaam te maken op eventuele donaties via Frontaalnaakt. Ook mij proberen ze soms via mijn klanten te raken.

    Als ik Yell was, koesterde ik mijn anonimiteit en liet ik me zeker niet uitroken door geteisem dat een onschuldige voorbijganger gijzelt.

  12. Nu je nieuw topic hebt geschreven toch maar besloten te reageren.
    De vergelijking(!) die ik in een reactie naar en over Godpipo heb gemaakt is natuurlijk keihard, maar precies zoals ik het op het oog had. In eerste instantie was het zelfs nog harder (zelfde strekking maar dan incl. nog meer woordjes zoals ‘masturbatie’) maar heb het nodige geschrapt omdat ik de boodschap (Pipo kijkt weg bij geweld, geeft slachtoffers de schuld en geniet van natrappen) anders tekort deed. Kan er namelijk niet bij dat na bovenstaand verhaal waar duidelijk wordt gesproken over twee slachtoffers die beiden gegijzeld worden er iemand de kans neemt om zijn persoonlijke rancune op één van die slachtoffers te botvieren.
    Dat ik Pipo in antwoord daarop zo op de kast jaag is voor hem een reden om iedereen hier op dit blog over een kam te scheren en voor jou, Krek, reden om daar reacties aan te wijten; dat je het eigenlijk wel met hem eens bent in zijn interpretatie van mijn comment, waarbij je het zelfs verbaal geweld noemt.
    Je sluit de ogen echter bij het idee dat hij mijn comment met (de dreiging van) geweld wil beantwoorden. Nu is het niet zo dat ik bang ben aangelegd, zou zoiets ook in zijn gezicht durven zeggen, probleem is echter dat ik dan uiteindelijk de gebeten hond ben omdat zijn verzekeraar de kosten van zijn hospitalisatie op mij zal moeten verhalen (bij mishandeling wordt in ziekenhuis tegenwoordig standaard naam opgevraagd van de mishandelaar om schade en kosten te kunnen claimen), waar ik dus geen zin in heb..
    Daarbij zal het me ook niet verbazen dat ik na zijn mishandeling wordt opgepakt omdat hij aangifte heeft gedaan. Kortom, totaal nutteloos. Althans voor mij, ondanks dat het natuurlijk ook niet echt beschaafd is zeg maar..
    Dus Krek, je kan mijn comment verbaal geweld vinden maar je hoofd keren voor labiel iemand die zegt fysiek geweld te willen gebruiken om dat verbale geweld te beantwoorden komt op mij raar over. Alsof je je prioriteiten niet op orde hebt en dat is, vind ik, heel teleurstellend.

    • Tja zo’n Godpipo is wel de laatste die anderen de maat over fatsoen moet nemen. Dreigt hier met geweld en dreigde eerder om de kantoren van Geenstijl in brand te komen steken. Verder is deze sicko ziekelijk geobsedeerd door drsYell en moedigt zelfs figuren die Yell voor straf vals van pedofilie beschuldigden nadat hij hen had ontvolgd (!) om aangifte tegen Yell (!) te doen nadat hij daar wat van zei. Dit zieke figuur kan dus maar beter niet zo hoog van de toren blazen.

    • Vanzelfsprekend wijs ik ook de ‘ik sla je op je bek’-reactie van Godpipo af. Wat ik zie gebeuren is dat mensen elkaar over en weer dingen toevoegen en op zoek gaan naar de vreselijkste metaforen om elkaar uit de tent te lokken. Daar wordt de discussie niet zuiverder van. Te meer daar Godpipo heel duidelijk níet eenzijdig de kant van Engel kiest. Hij geeft alleen aan dat hij vindt dat Yell de verkeerde (nazi) hyperbolen kiest en dat die jarenlang zuigt en oude koeien uit de sloot haalt. Ik ben dat toevallig met hem eens en dat heb ik Yell ook gezegd gisteren aan de telefoon. Engel zegt verderfelijke dingen over moslims, volgens mij eerder om te provoceren dan dat hij het echt meent, maar als je na twee jaar telkens weer terug komt op diezelfde tweet om aan te tonen hoe verderfelijk iemand is, gaat dat zelfs mij – toch geen vriend van Engel – op de zenuwen werken.

      Kortom, ik vind het gevaarlijk om uit een soort loyaliteit alle shit van je medestanders met de mantel der liefde te bedekken en tegelijk elke mistap van je vijanden op te blazen tot nazi-proporties. Dat is precies wat ik Jan Bennink ooit verweet toen deze Brussen dekte. Dat is wat me stoort bij de kliek rond Breedveld (waar ik mezelf ook toe reken overigens) en dat is wat er hierboven nu weer mis gaat.

      • Onzin, DrsYell gebruikt al heel lang geen ‘misplaatste nazi-hyperbolen’ meer, dat hem tot in den treure blijven verwijten vind ik ook niet kunnen.
        Verder vind ik dat zolang racisten als Brussen nooit spijt hebben betuigd van hun uitspraken en bovendien gewoon op dezelfde voet verder gaan (achter @TPOnl) met racisme en intimidatie mensen het volste recht hebben hem een spiegel voor te houden.

  13. Nou, Jacques, als jij wat Brussen nu doet ‘dezelfde voet’ noemt, dan heb je Brussen niet gekend als ik hem kende. Het is een lammetje tegenwoordig, die keurig binnen de lijntjes kleurt om zijn TPO-platform niet in diskrediet te brengen. En een spiegel voorhouden is prima, zoals die spiegel de huidige werkelijkheid reflecteert. Yell vindt dagelijks schokkende uitspraken van allerlei enge mensen en het is goed dat hij daar de aandacht op vestigt. Maar Brussen 4 jaar na dato nog elke dag te pas en te onpas confronteren met één onbezonnen rifapentweet is contraproductief.

  14. Jelmer Siljee is het slachtoffer van pervers gedrag. Dat is althans wat ik er van heb gezien. Omdat een rabiate racist, die alleen zonder argumenten ad hominem kan opereren en daar keihard beargumenteerd door de zus van Jelmer op wordt aangepakt. Dat het antwoord gaat in de vorm van privacyaantasting, (doods)bedreigingen en valse beschuldigingen aan het adres van Jelmer, daar gaat de rechter hoop ik paal en perk aan stellen.

    Ik heb kort te maken gehad met de rare manier van opereren van Robert Engel. Naar aanleiding van een paar blogposts over ‘Arabieren Kijken’ zocht hij ruzie met mij. Totdat Robert Engel mij blockte op Twitter, omdat ik terug bleef praten. Ik heb die gunst welwillend met een block beantwoord. Het ontslaat mij niet van de morele plicht om bij tijd en wijle uitingen van types zoals Robert Engel op te zoeken. Om me er aan te herinneren in wat voor een zieke intolerante samenleving ik leef. En om mijn mening, onderbouwd, daar over weer te geven. Daarbij kies ik steevast NIET voor hard tegen hard, oog om oog, tand om tand. Omdat ik geloof dat de uitwisseling op inhoud, hoe eenzijdig ook, meer verandert dan elkaar beschimpen en beledigen. Tot nu toe heb ik ad hominem reacties op tweets en blogposts met vragen om verduidelijking en onderbouwde meningen kunnen beantwoorden. Of geen reactie gekregen, voor de hand liggend als je in het openbaar vragen stelt aan mensen als Annabel Nanninga. Want alleen maar schreeuwen, of alleen maar exposen leidt tot escalaties. En escalaties leiden tot bizarre excessen die Jelmer Siljee tot slachtoffer maken vanwege gedrag van zijn zus. Houdt mij ten goede… Niet die escalaties zijn de oorzaak, dat is het grenzeloos hatende gedrag van Robert Engel. Het had ook kunnen blijven bij onkiese en onwelriekende uitwisselingen in social media, dan waren de grenzen van de vrijheid misschien niet overschreden…

    Als ik dan de reacties lees op een persoonlijk verslag van vervelende gebeurtenissen tussen december 2013 en nu, dan slaat mij de schrik om het hart. Soms ad hominem (waarom?), soms beledigend (waarom?) en soms dreigend met fysiek geweld bij een in real life-ontmoeting (waarom?). Echt bizar, als reactie op een weergave van wat Jelmer Siljee is overkomen…

    Ik ben benieuwd naar de uitspraak. En ik wil niet wegkijken, niet de ogen sluiten voor al die intolerantie in een steeds idiotere samenleving. Maar ik ben tegelijkertijd niet bereid om daar een virtuele burgeroorlog over te voeren. Dat maakt de kern waar het om gaat niet helderder… Social media nodigen uit tot ondoordachte, snelle en niet-onderbouwde reacties. Dat mag best wat vaker onder ogen gezien. En het lijkt er op alsof steeds meer mensen zonder schroom hun racistische kijk op de wereld laten zien. Dat racisme moet bestreden, maar ik ben niet ongelukkig met het feit dat het steeds zichtbaarder wordt… In mijn ogen vorm je geen front tegen intolerantie door grote delen van het intolerante gedrag te kopiëren. Door te beledigen en beledigd te worden. Door naar elkaar te schreeuwen. Schreeuw gerust naar mij, ik zal proberen vragen te stellen en mijn mening met argumenten te onderbouwen. Of ik kies er voor om het geschreeuw te negeren, dat doe ik ook wel eens.

  15. Pingback: Werkt oog om oog, tand om tand? | Ruud's BlogRuud's Blog

  16. Pingback: Vonnis Robert van den Engel in #jelmergate betekend en uitvoerbaar | Hufterhunter.

Plaats een reactie